Krāsnī cepti triju veidu kartupeļi
Tev vajadzēs:
- 500g balto kartupeļu;
- 500g sarkano kartupeļu jeb batātes;
- 500g zilo jeb violeto kartupeļu;
- sāls un dažādas garšvielas (vari izmantot garšvielas kartupeļiem);
- ollīveļļa.
Pagatavošana:
Cepeškrāsni uzkarsē uz 180 grādiem.
Tikmēr nomizo un vienādos gabalos sagriež visus trīs kartupeļu veidus. Noskalo zem auksta un tekoša ūdens. Ļauj labi notecēt.
Kartupeļus kārto uz cepamplāts, apslaka ar olīveļļu. Liek sakarsētā cepeškrāsnī uz 20 minūtēm.
Pēc 20 minūtēm kartupeļus izņem, apkaisa ar garšvielām pēc patikas un apmaisa. Ja liekas - kartupeļi ir par sausu, var vēlreiz apslacīt ar eļļu. Liek atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz 20 minūtēm.