Skip to main content
Kakao_brunete

Saldā "brunete" ar kakao un cepumiem

Tev vajadzēs:

  • 500 g smilšu mīklas cepumu;
  • 100 g saldkrējuma sviesta;
  • 2 ēdamkarotes cukura;
  • 6 ēdamkarotes kakao pulvera bez piedevām;
  • 100 ml piena;
  • 2 ēdamkarotes upeņu balzama;
  • 1 tējkarote vaniļas cukura;
  • 50 g maisījuma ar riekstiem un žāvētiem augļiem (pēc izvēles).

Pagatavošana:
Žāvētus augļus un riekstus aplej ar siltu ūdeni, ļauj uzbriest vismaz 20 minūtes.

Katliņā samaisa kakao ar parasto un vaniļas cukuru, pielej pienu. Pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu un liek uz mērenas uguns. Kakao masu silda un regulāri apmaisa, līdz veidojas viendabīga masa.

Cepumus sasmalcina nelielos gabaliņos. Var darīt šādi: pusi cepumu sablendē, bet otru pusi sadrupina mazos gabaliņos. 
Augļus un riekstus nokāš, pievieno gatavajiem cepumiem. Sausajām sastāvdaļām pievieno nedaudz padzisušu kakao masu, kārtīgi samaisa, lai visas garšas un sastāvdaļas sajauktos. Mīklas veidošanas procesā pievieno upeņu balzamu.

Kad mīkla ir gatava, to liek uz folijas vai pārtikas plēves un izveido apaļu ("desas") vai kantainu formu (piemēram, ieliekot taisnstūra kēksa veidnē).

Gatavu desertu liek ledusskapī kā minimums uz 2 stundām, vēlams uz visu nakti.

Pasniedz, griežot ~1 cm biezās šķēlēs. Lieliski garšo ar kafiju vai melno tēju.