Plānās pankūkas ar sviestu
Tev vajadzēs:
- 3 olas;
- 350 ml piena;
- 80 g miltu;
- 30 g saldkrējuma sviesta;
- 1 tējk. cukura;
- sāli.
Pagatavošana:
Vienā traukā kopā sakuļ olas, pienu, miltus, cukuru, šķipsniņu sāls un izkausētu sviestu. Trauku apklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī vismaz uz vienu stundu, bet vēlams uz visu nakti. Kad mīklu izņem no ledusskapja, to vēlreiz sakuļ.
Pankūku pannā ielej nedaudz eļļas un uzkarsē. Kad panna karsta, lej pankūku mīklu, noklājot visu vai daļu pannas. Cep no abām pusēm, līdz pankūka zeltaini brūna.
Gatavās pankūkas liek kaudzītē vienu uz otras, zem pirmās pankūkas paliekot cepampapīru vai virtuves dvieli.
! Plāno pankūku cepšanai iesaku izmantot lēzeno pankūku pannu - tās būs vieglāk apgriezt, kā arī biezās pamatnes dēļ tās vienmērīgi izcepsies.