Pikantas tīģergarneles
Tev vajadzēs:
- 400 g nevārītu tīģergarneļu (bez galvām);
- 1 tējk. MadamPuzo aso piparu mērces;
- 1 līdz 2 ēdamk. sojas mērces;
- 1 ēdamk. citrona vai laima sulas;
- citrona vai laima sula apslacīšanai;
- 2 līdz 3 ķiploka daiviņas;
- olīveļļa cepšanai.
Pagatavošana:
Garneles pilnībā atlaidina, notecina lieko ūdeni.
Gatavo marinādi - traukā sajauc MadamPuzo aso piparu mērci (vai kādu citu čili mērci), sojas mērci, citrona vai laima sulu, smalki sakapātu vai izspiestu ķiploku. Pievieno garneles, uzmanīgi apmaisa. Trauku apklāj ar pārtikas plēvi, liek ledusskapī kā minimums uz 15 minūtēm.
Pannā lej olīveļļu un ļauj tai uzkarst, lai, liekot iekšā garneli, tā sāktu uzreiz čurkstēt. Uz sakarsētas pannas vienmērīgi saliek garneles (iesaku garneles likt pa vienai, nevis vienkārši izgāzt no trauka. Marinādi cepšanai neizmanto, citādi veidosies lieks šķidrums un garneles nevis cepsies, bet sutināsies). Cepšanas laikā var pievienot ķiplokus no marinādes.
Garneles cep no abām pusēm 2 līdz 3 minūtes. Ik pa laikam garneles apgriež un apskatās, lai tās nepiedegtu. Garnele ir gatava, kad tās čaula no abām pusēm ir kļuvusi sārta, viegli apgrauzdējusies un "atvērusies", ka redzama garneles sulīgā daļa.
Kad garneles gatavas, tās izliek uz virtuves papīra dvieļa, lai notecinātu liekus taukus. Kārto atsevišķā šķīvī, apslaka ar citrona vai laima sulu.
* Garneļu cepšanai iesaku izmantot pannu plānajām pankūkām, jo tā vienmērīgi uzkarst, garneles tajā nesut un tās viegli apgriezt.