Skip to main content
Spicy_potato_salad

Pikantie kartupeļu salāti

Tev vajadzēs:

  • 8 lielus kartupeļus;
  • 3 ķiploka daiviņas;
  • 2 ēdamk. gaišā etiķa (baltvīna vai ābolu);
  • 2 līdz 3 ēdamk. olīveļļas;
  • 2 līdz 3 ēdamk. smalki sakapātas kinzas;
  • 10 līdz 16 melnās olīvas;
  • sāls, cukurs, ķimenes, malti asie pipari (čili vai paprika).

Pagatavošana:

Kartupeļus nomizo, noskalo un, ja par lielu, pārgriež uz pusēm. Kartupeļus liek katlā, aplej ar aukstu ūdeni, liek vārīties. Tiklīdz ūdens uzvārījies (burbuļo), pievieno šķipsniņu sāls un cukura. Turpināt vārīt uz lēnas uguns apmēram 10 minūtes.

Pēc vārīšanās kartupeļiem nolej ūdeni un ļauj dārzeņiem nedaudz atdzist*. Tad sagriež mazos gabaliņos un liek salātu traukā.

Atsevišķā bļodā gatavo mērci. Ķiplokus smalki sasmalcina vai izspiež caur ķiplokspiedi, pievieno etiķi, eļļu, ķimenes un maltus asos piparus. Mērci kārtīgi samaisa un aplej sagrieztus kartupeļus.

Olīvas sagriež ripiņās, pievieno kartupeļiem. Salātus pārkaisa ar sasmalcinātu kinzu, uzmanīgi apmaisa.

Salātu trauku aizvāko vai pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī vismaz uz 2 stundām, lai garšas sasūcas.

 

* Ja kartupeļi gatavošanas procesā būs vēl silti, tie labāk uzsūks garšvielas un mērci.