Skip to main content
Tuna salad

Tunča salāti ar violetajiem kartupeļiem

Tev vajadzēs:

  • biešu salātlapiņas jeb baby lapiņas;
  • zilos jeb violetos kartupeļus;
  • nogatavinātu avokado;
  • selerijas kātus;
  • tomātus (var izmantot krāsainus ķirštomātus);
  • konservētu tunci savā sulā;
  • sēkliņas pārkaisīšanai;
  • olīveļļu;
  • garšvielas pēc izvēles (var izmantot vienkārši sāli un maltus melnos piparus).

Pagatavošana:

Kartupeļus nomizo, noskalo zem auksta ūdens un liek vārīties. Vāra apmēram 20 minūtes. Kartupelim jābūt mīkstam, bet vēl saturīgam, lai to varētu skaisti sagriezt.

Kad kartupeļi gatavi, tos nokāš un atdzesē. Tikmēr noskalo visus pārējos dārzeņus. Selerijas kātus sagriež nelielos "mēnestiņos", tomātus - daiviņās vai, ja izmanto ķirštomātus, tad pa pusēm.

Uz liela šķīvja kārto - biešu salātlapiņas un ripiņās sagrieztus kartupeļus. Pārkaisa ar garšvielām un nedaudz apslaka ar olīveļļu. 

Avokado pārgriež pa pusēm un ar karoti izgrebj vai ar nazi izgriež tā mīkstumu, liek uz salātiem. Pa virsu uzber sagrieztus selerijas kātus un tomātus. Atkal pārkaisa ar garšvielām un apslaka ar olīveļļu.

Kā pēdējo uz salātiem kārto tunča gabaliņus un pārkaisa ar sēkliņām. Salāti gatavi!