Skip to main content
Upenu_saldejums

Upeņu un kokosriekstu piena saldējums

Tev vajadzēs:

  • 4 lielus banānus;
  • 1 bundžu kokosriekstu piena (400ml);
  • 7 ēdamk. upeņu ievārījuma (ideāli, ja ir blendētas svaigas vai saldētas upenes ar cukuru);
  • 2 ēdamk. kokosriekstu skaidiņu;
  • 1 ēdamk. Amaretto liķiera.

Pagatavošana:

Uz sakarsētas pannas (bez eļļas!) apgrauzdē kokosriekstu skaidiņas. Grauzdē apmēram 3 minūtes, regulāri maisot, lai kokosriekstu skaidiņas nepiedegtu.

Banāniem noņem mizu, sagriež plānās ripiņās, ar dakšu saspaida viendabīgā masā.

Banānu biezenim pievieno kokosriekstu pienu un sāk ar mikseri putot. Nepārtraukti putojot, pa vienai ēdamkarotei pievieno upeņu ievārījumu. Pielej Amaretto liķieri. Saldējumu turpina putot vēl 20 minūtes. Visbeidzot pievieno grauzdētas kokosriekstu skaidiņas, puto vēl 5 minūtes.

Saldējumu pārlej citā traukā un liek saldētavā uz vismaz 4 stundām. Desertu saldējot, pirmās divas stundas ik pa pusstundai to izņem ārā no saldētavas, ar dakšu kārtīgi samaisa un liek atpakaļ saldētavā.

Pirms pasniegšanas izņem no saldētavas, atlaidina, līdz saldējums ir krēmīgi mīksts.