Skip to main content
Banana bread

Vegānu banānmaize

Tev vajadzēs:

  • 3 lielus, nogatavinātus banānus (droši vari izmantot tādus, kam ir jau brūna miza);
  • 75g eļļas (olīvu vai kādas citas, piemēram, saulespuķu);
  • 50g brūnā cukura;
  • 225g miltu (pēc Tavas izvēles - kviešu, miežu, auzu, kukurūzas utt. vai dažādu miltu maisījumu);
  • 3 tējkarotes cepamā pulvera;
  • 1 ēdamkarote kanēļcukura vai 2 tējkarotes tīrā kanēļa;
  • 50g žāvētu augļu vai riekstu (vai to miksli).

Pagatavošana:

Krāsni uzkarsē uz 180C.

Banāniem noņem mizu, un to mīkstumu ar dakšu saspaida viendabīgā masā. Var izmantot mikseri. Banāniem pievieno eļļu un cukuru, samaisa.

Miltiem pievieno cepamo pulveri un kanēļcukuru/ kanēli. Labi samaisa, tad pievieno gatavu banānu biezeni. Mīklu kārtīgi samaisa. Beigās pievieno riekstus un/ vai žāvētus augļus.

Mīklu, kas būs biezas konsistences, lej cepamā formā un liek cepeškrāsnī uz 20 minūtēm. Ja maizes virsa kļuvusi brūna, maizi apklāj ar foliju, un turpina cept vēl 20 minūtes. 

Izņem no cepeškrāsns un atdzesē.