Skip to main content
Vegan pancakes

Vegānu pankūkas

Mazliet citādas pankūkas - bez olām un piena produktiem. Bet ļoti gardas, īpaši, ja bagātina ar ogām un/'vai augļiem.

Tev vajadzēs:

  • 125g miltu;
  • 2 ēdamkarotes cukura;
  • 1 tējkarote vaniļas cukura;
  • 1 tējkarote cepamā pulvera;
  • šķipsniņa sāls;
  • 240 ml augu valsts piena (es izmantoju mandeļu pienu);
  • 1 tējkarote baltvīna vai pārtikas etiķa.

Pagatavošana:

Bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas (miltus, cukuru, vaniļas cukuru un sāli), izņemot cepamo pulveri. Karotei cepamā pulvera pievieno etiķi, tas sāks putot. Tad to pievieno sausajām sastāvdaļām. 

Maisot lēnām pievieno arī augu valsts pienu. Turpina maisīt, līdz veidojas viendabīga mīkla. Var izmantot mikseri.

Mīklai ļauj iestāvēties ~5minūtes. 

Pankūkas cep uz sakarsētas pannas no abām pusēm brūnas. Kamēr cepas viena pankūkas puse, uz tās var uzbērt dažādas ogas vai augļu gabaliņus. Tad pankūku griež otrādi un cep no otras puses, līdz gatava.

Pasniedz ar medu, ievārījumu vai kļavas sīrupu.