Skip to main content
Zemeņu parfē

Zemeņu mannas parfē ar kokosriektu pienu

Tev vajadzēs:

  • 500g zemeņu (var izmantot arī saldētas);
  • 400ml kokosriekstu piena;
  • 1/2l kokossriekstu dzēriena (vai cita augu valsts piena, vai ūdens);
  • 3 - 4 ēdk. mannas putraimu;
  • 2 - 3 ēdk. kokosriekstu skaidiņu;
  • medus;
  • 5 ēdk. musli.

Pagatavošana:

Pirmkārt pagatavo mannas putru. Katliņā uzvāra kokosriekstu dzērienu vai citu augu valsts pienu (vari izmantot ūdeni). Kad šķidrums sāk vārīties, nepārtraukti maisot, pa vienai karotei pievieno mannas putraimus. Turpini maisīt, lai neveidotos kunkuļi. Samazina uguni un turpina vārīt vēl 8 minūtes, regulāri apmaisot. Kad manna putra gatava, tās konsistencei jābūt kā biezam krējumam. Putru pilnībā atdzesē.

Tikmēr notīra vai atlaidina zemenes. 300g ogu sablendē līdz viendabīgai masai.

Lielā bļodā liek sablenderētas zemenes un atdzesētu mannas putru. Sāk putot ar mikseri. Pievieno kokosriekstu pienu. Turpina putot vēl 5 minūtes, pamazām palielinot putošanas ātrumu. Pievieno kokosriekstu skaidiņas, medu vai citu saldinātāju un turpina putot vēl 5 līdz 10 minūtes. Parfē masai jābūt viendabīgai, biezi šķidrai, tomēr vieglai un gaisīgai.

Uz sakarsētas pannas (bez eļļas) apgrauzdē musli. Atdzesē.

Atlikušās zemenes vai nu sablenderē, vai nu sagriež nelielos gabaliņos. Pievieno saldinātāju, piemēram, medu pēc garšas. Labi samaisa.

Caurspīdīgā glāzē kārto mannas parfē, tad apgrauzdētus musli, aplej ar zemeņu mērci.

Ēdienu var baudīt uzreiz. Ja paredzēts pasniegt vēlāk vai paliek pāri, parfē uzglabā ledusskapī slēgtā traukā vai, apklājot ar pārtikas plēvi.